Site pictogram Woonpraat

Inbraak voorkomen tijdens de vakantieperiode

landschapsfoto tweeverdiepingsgebouw

We gaan weer richting de vakantieperiodes en of je nu op zomervakantie gaat of vaker weg bent van huis door het mooie weer, er is een groot risico op inbraken gedurende deze periode. Er zijn, naast deuren op slot, ramen dicht en geen sleutels bij de voordeur achterlaten, nog veel meer dingen die je kunt doen om een inbraak te voorkomen. Hieronder staan er een paar.

1.      Automatische verlichting

Je kunt met automatische verlichting zelf instellen wanneer je lampen aan en uit gaan. Als je deze op verschillende tijden aanzet, lijkt het alsof er iemand thuis is. Daarnaast kun je met behulp van bewegingsmelders ervoor zorgen dat er licht wordt geschenen wanneer er iemand aan de deur staat. Dit schikt vanzelfsprekend af.

2.      Zorg ervoor dat er geen opstapjes zijn

Met opstapjes wordt bedoeld dat je bijvoorbeeld je container of ladder niet tegen het hek aanzet bijvoorbeeld. Zo maak je het ze in ieder geval een stuk minder makkelijk.

3.      Een extra slot op kniehoogte

Een van de meest gebruikte manieren om in te breken is het open trappen van de deur. Als je een extra slot zet op kniehoogte van de deur, verstevig je je deur en maak je het opnieuw de inbrekers moeilijk.

4.      Alarminstallatie

Een van de beste manieren om inbrekers ver van je huis te houden is een alarmsysteem. Het is wel belangrijk dat je investeert in een alarminstallatie en geen goedkope producten haalt. Deze zijn namelijk vaak snel ontmanteld.

5.      Post niet alles op social media

Heb je geen oppas op je huis gedurende de periode dat je er zelf niet bent, dan is het niet handig dat je deelt op social media dat je weg bent. De tip is dan ook om die leuke foto’s van je weekendje weg of vakantie te delen, wanneer je alweer thuis bent. Het is natuurlijk ook logisch als je een laptop of de nieuwste game controller hebt gekocht, dat je hiermee wil pronken, maar zorg ervoor dat je dit niet op social media laat weten. Ook hier zijn de inbrekers actief.

Dit zijn maar enkele voorbeelden, je kunt dus een hele hoop doen om een inbraak te voorkomen. Toch kun je met alle voorzorgsmaatregelen slachtoffer worden van een inbraak. Zorg er dus voor dat je met een goede woonverzekering alle financiële schade van een woninginbraak kan opvangen. Zo laat je je huis toch met een geruster hart achter en kun je genieten van je vakantie.

Mobiele versie afsluiten