NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

Dit zijn de grootste voordelen van een boxspring

2 Minuten lezen
grootste voordelen van Boxspring Gekte

Iedereen wilt goed kunnen slapen in huis. Dit zorgt er namelijk voor dat u gezond blijft en dat u overdag productief bent. Een boxspring van Boxspring Gekte draagt hier goed aan bij. Deze bedden zijn namelijk voorzien van veel gemak waardoor uw nachtrust bevorderd wordt en de uitstraling van de slaapkamer in uw huis. Naast dat het bijdraagt aan een goede nachtrust, bieden deze bedden ook andere voordelen. Wat de voordelen van een boxspring van Boxspring Gekte precies zijn, daar vertellen wij u graag meer over.

Wat is een boxspring precies?

Om de grootste voordelen nog duidelijker te kunnen maken, is het eerst goed om te weten wat een boxspring bed precies is. En hoe het in uw woning past.

Zoals u weet is een boxspring een bed. Wat deze bedden zo bijzonder maken, is het feit dat zij hoger zijn dan normale bedden. Dit komt doordat deze bedden al een ingebouwde vering hebben. Deze veren zijn in een houten of metalen bak gebouwd. Deze bak is vaak voorzien van een stoffen bekleding. In de bak zit de vering verwerkt. Er zijn vaak twee soorten veringen in een boxspring verwerkt, bonellveringen of pocketveringen. 

Pocketveringen zijn meerdere kleine veren die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Dit verhoogt het slaapcomfort. Bonellveringen zijn veren die aan elkaar vast zitten, over de gehele lengte van het bed en verdeeld over verschillende lagen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht. Bovenop deze bak met veren komt uiteindelijk het matras te liggen. Op deze manier geeft een boxspring extra veringen, wat bijdraagt aan een betere nachtrust. Dit is al een belangrijk voordeel van deze soort bedden ten opzichte van normale bedden. 

Boxsprings hebben een hoge instap

Boxspring bedden staan bekend om de hoogte. Dit heeft als voordeel dat u gemakkelijk in en uit het bed kan komen. De hoogte van de bedden zit vaak ter hoogte van de heup. Hierdoor kunt u direct op het bed gaan zitten, en hoeft u zich niet eerst op het bed te laten zakken. Voornamelijk voor mensen die last hebben van rug en nekklachten kan dit een groot voordeel zijn, doordat zij hun rug minder hoeven te belasten bij het in en uitkomen van het bed. 

Naast dat u gemakkelijker in en uit het bed kunt komen, is de hoogte van de boxspring ook handig wanneer u het bed wilt verschonen. U hoeft namelijk minder te bukken, dit geeft een prettige werkhouding. 

Elektrische boxspring bedden

Veel mensen maken in hun woning gebruik van elektrische bodems van boxspring. De elektrische verstelbare bodem zorgt ervoor dat u nu zelf nog beter u slaaphouding kan bepalen. U kunt door middel van een afstandsbediening de hoogte van het hoofd- en voeteneind regelen. Dit zorgt ervoor dat u uw lichaam in de juiste positie kan laten rusten, wat nek en rugklachten kan voorkomen en verminderen. Naast dat het helpt voor een betere nachtrust, kunt u nu ook in een betere houding een boek op bed lezen, tv kijken of een ontbijt eten. Zo slaapt u comfortabel in uw eigen woning.

De levensduur 

Naast dat de boxspring veel comfort geeft, is het ook een bed dat lang mee gaat. Het gaat als een van de langste in het meubilair mee in huis. De gemiddelde boxspring kan zeker 20 tot 25 jaar mee. Wel is het aan te raden om het matras eens in de 10 jaar te vervangen. Wanneer u een elektrische bodem heeft, moet u er op letten dat u de bodem enkel verstelt wanneer er geen druk wordt uitgeoefend op de bodem. Dit voorkomt slijtage. Op deze manier kan ook uw verstelbare bodem jaren mee. 

Gerelateerde berichten
Algemeen

Ontdek de charme van wonen in Haaksbergen en Enschede

2 Minuten lezen
Welkom bij dit informatieve blog, waarin we de schijnwerpers richten op de betoverende regio’s Haaksbergen en Enschede. Ben je op zoek naar…
Algemeen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een printer?

1 Minuten lezen
Een speciale fotoprinter met afzonderlijke cartridges voor elke kleur (in plaats van een enkele gecombineerde kleurencartridge) is een goede optie voor degenen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

114 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *