NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een printer?

1 Minuten lezen
Epson printer op tafel

Een speciale fotoprinter met afzonderlijke cartridges voor elke kleur (in plaats van een enkele gecombineerde kleurencartridge) is een goede optie voor degenen die alleen foto’s afdrukken, maar als foto’s slechts een deel zijn van waar u de printer voor nodig heeft, zal een fatsoenlijke inkjet meestal het werk naar behoren doen.

Advies bij het kopen van een printer: totale kosten van eigendom

Bedenk bij het kopen van een printer dat de prijs die u in de winkel betaalt nog maar het begin is. Zorg ervoor dat u de TCO (total cost of ownership) in uw besluitvorming betrekt, ofwel: ook de kosten van het bijvullen van toner en andere verbruiksgoederen gedurende de levensduur van de printer. Dit is vooral belangrijk als u veel gaat afdrukken.

Multifunctionele printers

In termen van kosten is het ook de moeite waard om goed na te denken over wat voor soort printer u wilt aanschaffen. De meeste moderne printers zijn multifunctionele ‘all-in-one’ apparaten die ook een scanner omvatten. Hiermee kunt u foto’s en andere documenten scannen en omzetten in digitale bestanden die u kunt opslaan op uw computer of kunt delen met vrienden of collega’s. U kunt ook kopieën van uw gescande documenten afdrukken, waardoor de printer ook gebruikt kan worden als fotokopieerapparaat. Sommige modellen hebben zelfs ook een fax (herinnert u zich die nog?) Als u zowel een scanner, als een kopieerapparaat en een printer nodig heeft, zult u geld besparen door het kopen van een all-in-one, maar als een standalone printer beter past bij uw behoeften, zult u waarschijnlijk geld besparen.

Wat is de printsnelheid

Printsnelheid is een ander aspect: de door fabrikanten vermelde afdruksnelheden zijn bijna nooit de reële. En er zit veel verschil tussen de merken. Een printer van het merk Ricoh zit heel anders in elkaar dan bijvoorbeeld HP of Epson. Als u vaak snel moet afdrukken, zoek dan naar onafhankelijke beoordelingen voordat u een keuze maakt wat betreft uw nieuwe printer. Andere handige functies om op te letten zijn onder andere het wel of niet aanwezig zijn van extra USB-poorten en sleuven voor geheugenkaarten die u zullen toestaan om foto’s direct vanaf een digitale camera af te drukken.

Gerelateerde berichten
Algemeen

Ontdek de charme van wonen in Haaksbergen en Enschede

2 Minuten lezen
Welkom bij dit informatieve blog, waarin we de schijnwerpers richten op de betoverende regio’s Haaksbergen en Enschede. Ben je op zoek naar…
Algemeen

Dit zijn de grootste voordelen van een boxspring

2 Minuten lezen
Iedereen wilt goed kunnen slapen in huis. Dit zorgt er namelijk voor dat u gezond blijft en dat u overdag productief bent….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *