NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

3 tips voor een rustgevende en ontspannen sfeer in de slaapkamer

2 Minuten lezen
slaapkamer sfeer

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je maar liefst een derde van je leven in de slaapkamer doorbrengt? Nee? Dan wordt het hoog tijd om hier eens goed over na te denken. De slaapkamer speelt een essentiële rol in onze gezondheid. Zonder een fijne slaapkamer is het niet mogelijk om van een goede nachtrust te profiteren. Met alle gevolgen van dien. Daarom kan deze ruimte dan ook best wel wat extra aandacht en liefde gebruiken. Denk hierbij niet alleen aan de aanschaf van een goed bed. Er zijn nog veel meer factoren van belang om die broodnodige rustgevende en ontspannen sfeer in de slaapkamer te krijgen.

Is jouw slaapkamer toe aan een make-over? Of laat de sfeer in de slaapkamer nog te wensen over? Maak dan gebruik van de volgende 3 handige tips!

1.      Meer groen in de slaapkamer

Natuurlijke elementen zijn een ware must bij het creëren van meer sfeer. Dit geldt voor iedere ruimte en zeker ook voor de slaapkamer. Toch aarzelen veel mensen om groen in de slaapkamer te plaatsen. Je brengt hier immers je meeste tijd slapend door. Waarom dan de extra zorg van planten op je hals halen?

Bedenk wel dat planten een zeer positief effect hebben op de sfeer in de ruimte. Daarnaast zijn er ook nog eens planten die de zuurstof in de slaapkamer kunnen verbeteren en daardoor ook van positieve invloed kunnen zijn op het bevorderen van de nachtrust.

Wil je meer natuur in huis halen, maar heb je geen zin in extra werk? Kies er dan voor om een grote natuurfoto of poster aan de muur te hangen. Hiermee haal je een ware eyecatcher in huis!

2.      Warme en neutrale kleuren

Ook het kleurgebruik is in de slaapkamer van essentieel belang. Je kunt je hier niet veroorloven om opvallende en felle kleuren te gebruiken. Het lukt je lichaam niet tot rust te komen als de kleuren te fel zijn. Vooral rood blijkt uit onderzoek een slechte keuze te zijn. Zelfs het meest kwalitatieve dekbed kan jouw nachtrust dan niet verder helpen.

Daarom is het verstandig om het kleurgebruik in de slaapkamer zo neutraal mogelijk te houden. Dit betekent natuurlijk niet dat de ruimte enkel wit mag zijn. Je kunt ook pasteltinten gebruiken om het geheel wat sfeervoller te maken. Kies daarnaast voor de juiste accessoires voor een sfeervolle en rustgevende uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke materialen en kleuren.

3.      Sfeervolle raambekleding


Raambekleding kan ieder interieur maken of breken. Kies voor raambekleding wat niet alleen bij jouw interieur past, maar ook nog eens de ruimte op de juiste manier verduisterd.

Uit Japans onderzoek is gebleken dat de kans op het ontwikkelen van een depressie vele malen groter is wanneer je in een (te) lichte slaapkamer slaapt. Investeren in kwalitatieve raambekleding is dan ook een ware must om niet alleen de sfeer in de ruimte te verbeteren, maar ook om je nachtrust te optimaliseren.

Zorg er tevens voor dat je de kamer niet alleen voldoende verduisterd, maar ook kiest voor het juiste dekbed. Door het juiste slaapklimaat te creëren kan je jouw nachtrust eenvoudig verbeteren. Met een dekbed 4 seizoenen van Weidswonenenslapen beschik je altijd over de warmteklasse die bij jou past.

Gerelateerde berichten
Slapen

Slecht slapen kan ernstige gevolgen hebben

2 Minuten lezen
Je ouders hebben vroeger waarschijnlijk vaak genoeg gezegd dat je moest gaan slapen, omdat dat belangrijk is. Jij waarschijnlijk boos, maar ze…
Slapen

Een boxspring bevordert je gezondheid

2 Minuten lezen
Een goede nachtrust is cruciaal voor de gezondheid. Miljoenen mensen in Nederland fitnessen en vele advertenties gaan over voeding en diëten, maar…
Slapen

Goedkope boxspring

2 Minuten lezen
Bij Boxspring Gekte gunnen wij iedereen een boxspring, dus ook voor de mensen die een kleiner budget over hebben voor een bed….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

13 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *