NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Slecht slapen kan ernstige gevolgen hebben

2 Minuten lezen
slapen op bed

Je ouders hebben vroeger waarschijnlijk vaak genoeg gezegd dat je moest gaan slapen, omdat dat belangrijk is. Jij waarschijnlijk boos, maar ze hadden gelijk, goed slapen is super belangrijk.

Slecht slapen kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid en daar ga ik in deze blog enkele voorbeelden van geven. Om slecht slapen tegen te gaan kijk je voor goedkope boxsprings.

Grotere kans op ernstige ziektes

Slaap je voor een langere periode niet goed of te weinig dan vergroot je onbewust de kans op ernstige ziektes als Alzheimer en hart- en vaatziektes. Ook de kans op obesitas (ernstig overgewicht) groeit als je slecht slaapt. Slaap je minder zes uur dan stijgt de kans met 30% dat je het oploopt. Mensen die minder slapen hebben meer honger en dan met name ongezondere maaltijden of maaltijden met veel calorieën (koolhydraten maaltijden).

Depressies

Heb je slecht geslapen dan ben je vaak ook extra prikkelbaar of zelf slecht gehumeurd. Slaap je voor langere tijd niet goed dan heb je zelfs kans op depressies. Er zijn helaas zelfs veel mensen die kiezen voor zelfmoord of zelfmoordpogingen, omdat ze niet goed slapen (veel stress ook).

Ongezond

Ik heb al verteld over de grotere kans op obesitas als je niet voldoende of goed genoeg slaapt en zo zijn er nog andere gezondheidsklachten die je kunt krijgen van slecht slapen. Je lichaam en je hersenen moeten herstellen en doen dit tijdens je slaap. Zij hebben deze slaapuren dus echt nodig.

De hersenen blijven zelfs actief tijdens je slaap, want die moeten er ook voor zorgen dat je dingen die je overdag hebt geleerd of gezien beter gaat onthouden. Op zoek naar goedkope boxsprings? Kijk op een van de webshops.

Zoek oplossingen

Het is dus enorm belangrijk voor je gezondheid dat je goed slaapt. Doe je dit momenteel nog niet dan moet je echt naar oplossingen gaan zoeken. Dit kun kleine dingen zijn, bijvoorbeeld geen koffie meer drinken voor het slapen gaan, niet meer op je telefoon zitten voor je gaat slapen of gewoon op tijd naar bed gaan (een gezond slaapritme opdoen). Ik koos er bewust voor om een lekker bed aan te schaffen en mijn keuze was gevallen op een boxspring. Dit is één van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb. De boxspring is super comfortabel en heeft een goede ventilatie. Wellicht is dit ook voor jou een goed idee, want je weet nu hoe belangrijk slapen voor je is.

Gerelateerde berichten
Slapen

Een boxspring bevordert je gezondheid

2 Minuten lezen
Een goede nachtrust is cruciaal voor de gezondheid. Miljoenen mensen in Nederland fitnessen en vele advertenties gaan over voeding en diëten, maar…
Slapen

3 tips voor een rustgevende en ontspannen sfeer in de slaapkamer

2 Minuten lezen
Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je maar liefst een derde van je leven in de slaapkamer doorbrengt? Nee? Dan…
Slapen

Goedkope boxspring

2 Minuten lezen
Bij Boxspring Gekte gunnen wij iedereen een boxspring, dus ook voor de mensen die een kleiner budget over hebben voor een bed….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

32 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *