NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

De voordelen van een glijbaan kopen voor je kind

2 Minuten lezen
Glijbaan op straat

Wanneer je een grote achtertuin hebt is het een goed idee om een glijbaan te kopen voor je kind. Dit is niet alleen een leuke manier van spelen voor de kinderen, maar is ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Zeker wanneer je kind voor het eerst van de glijbaan afgaat vergt het flink wat moed om helemaal naar boven te klimmen. Eenmaal bovenaan kan het ook weer spannend zijn om naar beneden te glijden maar vaak gaat dit gepaard met een grote glimlach. Vervolgens willen ze keer op keer van de glijbaan wat er ook weer voor zorgt dat je kind voldoende lichaamsbeweging krijgt. Een glijbaan kopen is dus niet alleen leuk voor je kind maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling. 

Een glijbaan voor jarenlang speelplezier

Denk je erover om een glijbaan te kopen? Dan heb je hier veel keuzes in. In veel gevallen kun je een losse glijbaan kopen die je aan een speeltoestel kunt bevestigen. Je kunt hiervoor je eigen constructie bouwen en daar de glijbaan aan bevestigen, of je koopt een kant en klaar speeltoestel. Er zijn diverse soorten glijbanen te koop van verschillende afmetingen. Zo kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Een glijbaan blijft jaren leuk om mee te spelen en gaat dan ook jaren mee. Het is een leuke toevoeging aan de tuin die daarnaast ook weinig onderhoud vergt. Je kunt een glijbaan het hele jaar zorgeloos in de tuin laten staan. De glijbaan wordt vaak als favorieten speeltoestel van het kind genoemd en mag daarom ook zeker niet ontbreken in jouw tuin. 

Wanneer het kouder wordt zullen ze vaker binnen zitten. Het spelen kan natuurlijk gewoon doorgaan binnenshuis. Daar heb je dan wel ander speelgoed voor nodig. Op Speedcube ben je in ieder geval goed op weg.

Diverse soorten glijbanen kopen

Bij de aanschaf van een glijbaan heb je de keuze uit houten glijbanen of kunststof glijbanen. Houten glijbanen hebben als voordeel dat deze niet te warm worden in de zomer en niet te koud in de winter. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over verbranden of bevroren handjes. Ook past een houten glijbaan in vrijwel iedere tuin doordat het een natuurproduct is. De kunststof glijbanen zijn ook veilig en bevatten in de meeste gevallen een keurmerk en zijn getest volgens de Europese richtlijnen. Zo kun je jouw kind onbezorgd laten spelen op de glijbaan in de tuin.

Gerelateerde berichten
Tuin

Waarom heb je kale plekken in je grasveld en hoe los je het op?

2 Minuten lezen
Je hebt altijd een mooi groen grasveld gehad , maar de laatste tijd bespeur je steeds meer kale plekken in je gazon….
Tuin

GEP Regenwater en duurzaam leven: Ook jij kan dit!

1 Minuten lezen
Dit artikel is geschreven om inzichten te geven in hoe GEP Regenwater kan helpen om duurzaam te leven en jouw woning duurzaam…
Tuin

Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een balkonhekwerk

1 Minuten lezen
Voor het plaatsen van een hekwerk moet u rekening houden met bepaalde regels die gelden. Deze regels zijn namelijk opgesteld zodat valgevaar…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *