NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Een bestelbus gebruiken voor een woningontruiming

2 Minuten lezen

Het vervoeren van inboedel met een bestelbus kan een goede optie zijn als je niet over een verhuiswagen beschikt of als je niet zoveel spullen hoeft te vervoeren. Hier zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je ervoor kiest om een bestelbus te gebruiken voor het vervoer van inboedel bijvoorbeeld bij een woningontruiming of verhuizing:

Afmetingen: Bestelbussen zijn er in verschillende maten. Het is belangrijk om de afmetingen van de bus te weten en de afmetingen van de grootste meubelstukken of dozen die je wilt vervoeren. Zo weet je zeker dat alles in de bus past.

Laadvermogen: Het is belangrijk om het maximale laadvermogen van de bestelbus te kennen en hier niet overheen te gaan. Overbelading kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg en kan ook schade toebrengen aan de bestelbus en de inboedel. Een expert in woningontruiming hiervoor inschakelen is daarom een prima keuze wanneer je een aantal grote meubels of andere voorwerpen wilt laten verplaatsen naar een andere locatie.

Laden en lossen: Bij het laden en lossen van de inboedel is het belangrijk om de bus op een veilige plek te parkeren en de laadklep te gebruiken om zware spullen in en uit te laden. Zorg ervoor dat de spullen goed vast staan en niet kunnen schuiven tijdens het rijden.

Rijden met een bestelbus: Het rijden met een bestelbus vergt soms wat extra aandacht. De bus is vaak groter en zwaarder dan een personenauto, waardoor het remmen en sturen anders aanvoelt. Houd hier rekening mee en pas je rijstijl aan.

Verzekering: Controleer van tevoren of je verzekerd bent voor het vervoeren van inboedel met een bestelbus. Als dit niet het geval is, kan je een aanvullende verzekering afsluiten.

Als je niet zeker bent of het vervoeren van de inboedel met een bestelbus een geschikte optie is, kan je ook overwegen om een woningontruimer of verhuisbedrijf in te schakelen. Zij hebben vaak ervaring met het vervoeren van inboedel en beschikken over geschikte voertuigen en hulpmiddelen.

Soorten bestelbussen voor het ontruimen

De grootte van een bestelbus varieert afhankelijk van het merk, model en type bus. Over het algemeen zijn bestelbussen verkrijgbaar in verschillende maten, van kleinere bestelbussen die vergelijkbaar zijn met een personenauto tot grotere bestelbussen die vergelijkbaar zijn met een kleine verhuiswagen.

Hier zijn enkele voorbeelden van gemiddelde afmetingen van bestelbussen en de hoeveelheid spullen die erin passen:

Kleinere bestelbus: deze bus is ongeveer 4 meter lang, 1,8 meter breed en 1,8 meter hoog. Hier passen bijvoorbeeld 25 tot 30 verhuisdozen in, of een aantal kleinere meubels zoals een bank, tafel en stoelen.

Middelgrote bestelbus: deze bus is ongeveer 5,5 meter lang, 2 meter breed en 2,5 meter hoog. Hier passen bijvoorbeeld 50 tot 60 verhuisdozen in, of een aantal grotere meubels zoals een kast, koelkast en wasmachine.

Grote bestelbus: deze bus is ongeveer 7 meter lang, 2,2 meter breed en 2,8 meter hoog. Hier passen bijvoorbeeld 80 tot 100 verhuisdozen in, of een volledige inboedel van een kleinere woning.

Het is belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheid spullen die in een bestelbus past, afhankelijk is van de grootte en vorm van de spullen. Het is daarom altijd verstandig om de afmetingen van de spullen op te meten en te vergelijken met de afmetingen van de bestelbus voordat je de bus huurt. Zo weet je zeker dat alles past en voorkom je onnodige problemen tijdens het vervoeren van de spullen.

Gerelateerde berichten
Huis

Effectieve oplossingen voor een verstopte afvoer of toilet

2 Minuten lezen
Een verstopte afvoer of toilet kan een ware nachtmerrie zijn voor elke huiseigenaar. Het is een van die ongemakken die zich op…
Huis

Een woningontruiming bij een echtscheiding

2 Minuten lezen
Woningontruiming bij echtscheiding kan een complex en emotioneel proces zijn. Bij een echtscheiding kan het zijn dat beide partners niet meer in…
Huis

Koel je huis af met een hordeur

2 Minuten lezen
De zomer is een tijd van het jaar waarbij we volop genieten en vaak ook zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Gedurende de…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *