NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Waarom een tweedehands bureaustoel aanschaffen?

2 Minuten lezen
tweedehands bureaustoel

Een bureaustoel is een ontzettend belangrijk gedeelte van een kantoor. Of het nou een kantoor is in huis of een kantoor van de werkgever. Op de bureaustoel zul je tijdens het werk vele uren doorbrengen. Wanneer je dit in een verkeerde houding doet, kan dit zorgen voor lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan rug- en of nekklachten. Toch betekent een goede bureaustoel niet speciaal dat dit een hele hoop geld moet kosten. Je kan namelijk ook een goede bureaustoel tweedehands aanschaffen. Op die manier voldoe je dus alsnog aan de eisen van een goede bureaustoel, maar ben je geen bakken met geld kwijt. We gaan een kijkje nemen bij de verschillende eisen die gesteld worden aan een goede bureaustoel, maar ook aan de voordelen van een tweedehands bureaustoel.

Een goede bureaustoel
Wanneer is een bureaustoel precies goed? Wanneer deze voldoet aan verschillende eisen bijvoorbeeld van de Arbowet. Deze eisen zijn er zodat mensen voor een langere tijd op een stoel kunnen zitten zonder dat zij hiervan lichamelijke klachten krijgen. Bijvoorbeeld rugklachten. Deze kunnen ontzettend vervelend zijn voor iemand en er zelfs voor zorgen dat iemand zijn werk niet meer goed kan uitvoeren. Om er voor te zorgen dat een bureaustoel op een goede manier gebruikt wordt, zijn hier dus verschillende regels aan verbonden. Nog genoeg te klussen op kantoor? Al je benodigdheden voor reparaties, onderhoud en andere werkzaamheden op kantoor vind je op Loodgietshop.nl.

Waar voldoet een goede bureaustoel aan?
Wanneer we alle regels voor een goede bureaustoel door gaan nemen, past dat niet allemaal in deze tekst, maar een aantal van de belangrijkste regels zijn eruit gepikt. De eerste is de rechte rug. Een bureaustoel moet er voor zorgen dat iemand een rechte rug heeft en ook een goede rugleuning heeft die voldoende ondersteuning geeft aan de rug. Hierdoor loopt de rug geen problemen op en kan iemand dus voor een langere tijd op de stoel zitten. Ook de armen moeten goed ondersteund worden door de stoel. Hiervoor zijn armleuningen heel belangrijk. De armleuningen zorgen er namelijk voor dat de armen, en daardoor ook de schouders, in een goede houding komen te liggen waardoor er ook geen blessures kunnen optreden aan de nek, armen en schouders. Daarnaast is het belangrijk dat iemand zijn voeten plat op de vloer kan zetten. Ook dit zorgt ervoor dat problemen aan de rug en benen worden voorkomen. Als laatst is het belangrijk dat de stoel in verschillende houdingen gezet kan worden. Hierdoor is de stoel aan te passen aan iedereen die er in wil gaan zitten. Voor comfortabele zitmeubelen ga je naar Interwonen.

Waarom een tweedehands bureaustoel aanschaffen?
Waarom zou je dan kiezen voor een tweedehands bureaustoel? Omdat een tweedehands bureaustoel natuurlijk niet minder goed hoeft te zijn dan een nieuwe stoel. Wanneer de bureaustoel voldoet aan alle gestelde eisen, doet hij niet onder voor een nieuwe stoel die ook voldoet aan dezelfde eisen. Het is natuurlijk belangrijk dat de stoel nog voldoende ondersteuning biedt, maar wanneer dat het geval is, kan een tweedehands stoel prima gebruikt worden als bureaustoel.

Gerelateerde berichten
Interieur

Dingen waar je aan moet denken wanneer je een bank gaat kopen

2 Minuten lezen
De juiste bank kopen kan nog best een aardig karwei zijn. Het moet de juiste combinatie hebben van comfort en uitstraling en…
Interieur

3 redenen waarom eikenhouten vloeren altijd een goede keuze is!

3 Minuten lezen
Iets wat je zeker niet kunt ontkennen is dat een houten vloer zorgt voor unieke waarde en schoonheid. Het is echt een…
Interieur

Drie redenen om een PU gietvloer te nemen in huis

1 Minuten lezen
Er zijn drie goede redenen om een gietvloer keuken, gietvloer woonkamer en in andere ruimte in je huis te hebben. Voordat we…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

14 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *