NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Antislip traptape voordelen

2 Minuten lezen

Antislip traptape wordt in vele huizen gebruikt om de trap iets veiliger te maken. Ook op bedrijfsterreinen, in winkelcentrums, en op kantoren kan deze tape gebruikt worden om de veiligheid van trappen te verbeteren. De tape is een goede toevoeging, ook in huis, vooral als je ouderen of juist jonge kinderen in huis hebt. De tape is makkelijk te installeren, en is vaak relatief goedkoop. Ook gaat deze tape vaak lang mee, en vergt hij weinig onderhoud. Hiernaast komt de tape in verschillende formaten en kleuren, waardoor je voor elke ruimte een bijpassende tape kan hebben. 

Soorten antislip traptape

Antislip trap tape komt in verschillende breedtes en materialen, en daarom is er altijd wel ééntje die het best bij jou past. Er zijn verschillende soorten gemaakt, die geschikt zijn voor buiten of binnen, of juist bedrijfsterreinen of binnen in jouw huis. 

Zo is er de antislip traptape gemaakt van een pvc elastomeer die speciaal is ontwikkeld voor huishoudens. De tape heeft geen grove korrels, waardoor hij redelijk zacht aanvoelt aan jouw voet. Hierdoor is prettig om op te lopen, en ook nog veilig voor kinderen of huisdieren. 

De volgende antislip traptape die binnenshuis wordt gebruikt is die met een vinyl profiel. Deze tape is vrij dun, waardoor hij niet geschikt is voor een plek waar je met schoenen loopt, zoals buiten in de tuin. Echter is deze tape wel stroef genoeg dat hij in huis ook op vochtige plekken zoals de badkamer kan worden gebruikt. Deze tape komt in vele verschillende breedtes, waardoor hij in vrijwel elke toepasselijke ruimte kan worden gebruikt. 

De sterkste tape is die met een signaal toplaag. Deze tape is minder geschikt voor huishoudelijk gebruik, maar heel goed voor buiten. De tape heeft aan de bovenkant grove korrels en een epoxy laag, waardoor hij veel frictie vormt. Daarom wordt hij ook vaak gebruikt op bedrijfsterreinen, werkplekken, en op plekken waar er veel mensen lopen, om zo ongelukjes te voorkomen. De signaal tape komt in verschillende kleuren, en vooral ook in felle kleuren zodat hij goed zichtbaar is voor ruimtes met veel mensen, of donkere ruimtes. 

Ten slotte bestaat er ook nog de antislip traptape met korrel profiel, die te grof is om binnen gebruikt te worden. Deze tape wordt vaak gebruikt voor opstapjes, of op licht vochtige plekken, maar wordt niet aangeraden voor plekken waar jij zonder schoenen loopt. 

Er is voor elke plek in en buiten jouw huis wel een soort antislip traptape die kan helpen de omgeving iets veiliger te maken. Voordat jij de tape aanschaft, zoek naar de beste soort voor jouw huis, en de ruimte waarin je deze tape gaat gebruiken.

Gerelateerde berichten
Huis

Effectieve oplossingen voor een verstopte afvoer of toilet

2 Minuten lezen
Een verstopte afvoer of toilet kan een ware nachtmerrie zijn voor elke huiseigenaar. Het is een van die ongemakken die zich op…
Huis

Een woningontruiming bij een echtscheiding

2 Minuten lezen
Woningontruiming bij echtscheiding kan een complex en emotioneel proces zijn. Bij een echtscheiding kan het zijn dat beide partners niet meer in…
Huis

Een bestelbus gebruiken voor een woningontruiming

2 Minuten lezen
Het vervoeren van inboedel met een bestelbus kan een goede optie zijn als je niet over een verhuiswagen beschikt of als je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *