NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Lifestyle

Dementieklok: Wat is dat?

2 Minuten lezen

Zoals de naam het al zegt is een dementieklok een klok voor mensen die aan het dementeren zijn. De dementieklok wordt ook wel de kalenderklok of een seniorenklok genoemd, maar hoeft niet alleen door ouderen gebruikt te worden. Er zijn vele andere mensen voor wie zo een klok handig zou zijn. Maar wat is er nou zo speciaal aan deze klok?

Allereerst geeft deze klok niet alleen de tijd weer, maar nog veel meer informatie dan alleen dat. Vaak is deze informatie de datum, de dag, en het dagdeel. 

De voordelen van een dementieklok

Maar, waarom zou jij nou eigenlijk een dementieklok aanschaffen? 

Allereerst is de klok vaak in de vorm van een tablet waardoor hij groot genoeg is voor oudere mensen om vast te houden. Hiernaast kan hij vanwege de grootte van het scherm grote letters en cijfers weergeven, waardoor de klok niet alleen handig is voor dementen, maar ook voor slechtzienden. Ook zijn de extra functies, zoals de datum en de dag, handig om te hebben voor dementerende personen die zich niet kunnen herinneren welke dag het is.

Verder heeft een dementieklok vaak nog meer functies. Zo kunnen deze klokken ook meerdere wekkers hebben, waardoor je ook een wekker voor medicijnen kan instellen. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat de medicijnen elke dag op hetzelfde tijdstip worden ingenomen. Ook kun je een alarm instellen voor het opstaan en naar bed gaan. Dit is vooral handig voor dementerende personen, omdat zij zo een ritme kunnen opbouwen, wat vooral belangrijk is voor hen. 

Hiernaast zijn vele dementieklokken op ook afstand te beheren. Hierdoor kunnen anderen de klok beheren, en zo wekkers of reminders instellen, ook al zijn zij niet in jouw buurt. Op deze manier worden belangrijke afspraken, verjaardagen en evenementen niet overgeslagen. 

Indien je liever een analoge klok hebt, kun je een speciale analoge dementieklok kopen, of eentje die zowel digitaal als analoog de tijd kan weergeven. Verder worden de klokken zowel op batterijen als elektrisch gemaakt, waardoor jij ervoor kan zorgen dat deze klok niet zomaar uitvalt. 

De dementieklok is niet alleen handig om te hebben voor dementerende personen of slechtzienden, maar voor een ieder. Zo kunnen oudere mensen die af en toe wel eens iets vergeten alles op de dementieklok instellen zodat het niet gebeurt, maar kunnen ook jij en ik die misschien wat minder goed zien op deze klok wel de tijd aflezen.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *