NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Dingen waar je aan moet denken wanneer je een bank gaat kopen

2 Minuten lezen
grijze bank kopen

De juiste bank kopen kan nog best een aardig karwei zijn. Het moet de juiste combinatie hebben van comfort en uitstraling en er moet ook rekening worden gehouden met de prijs. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en dit kan nog best wel eens wat keuzestress veroorzaken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die ervoor gaan zorgen dat jij je hoofd koel kunt houden en makkelijk de juiste beslissing neemt. De volgende 3 tips zullen jou daarbij gaan helpen. Het groter aanpakken en je huis opnieuw verven is natuurlijk ook een idee.

Kies de juiste grootte

Voordat je je goed kunt gaan oriënteren voor een nieuwe bank zul je een inschatting moeten maken van hoeveel ruimte deze bank kan en mag innemen. In een grotere ruimte kun je natuurlijk een grotere bank kwijt dan in een kleinere kamer. Ga daarom eerst even goed brainstormen over het formaat van de bank zodat je zeker weet dat het mooi in de kamer past. Maak hierbij eventueel gebruik van tape die je op de grond plakt zodat je precies kunt aangeven wat het meest praktische formaat van een bank zou zijn. 

Denk na over de stofkeuze

Ga je voor een simpele stof, een luxe stof of voor een leuk patroontje? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om de stofkeuze voor een bank. Omdat de bank vaak een opvallend meubelstuk is in een bepaalde ruimte zal de stoffering van een bank hier een grote invloed op uitoefenen. Vaak wordt het aangeraden om te kiezen voor een bank in een egale kleur zodat een kamer niet te druk wordt. Dit kun je dan opfleuren met wat leuke kussentjes en dekens in fellere kleuren. 

Ook moet er nagedacht worden over hoe praktisch een bepaald soort stof is. Als je kleine kinderen hebt of vaak visite krijgt is het handig om te kiezen voor een bepaald soort materiaal dat je makkelijk schoon kunt maken. Als je niet vast wilt zitten aan een bepaald soort stof puur en alleen omdat het risico bestaat dat de bank vies wordt kun je er ook voor kiezen om uitwasbare hoezen over de bank te plaatsen die je eraf kunt halen zodra het wat rustigere is in huis.  

Sta stil bij de hoogte van de rugleuning

Een punt waar je zelf misschien niet meteen aan zou denken is de hoogte van de achterkant van een bank. Wanneer een bepaalde ruimte een hoog plafond heeft kan het mooi zijn om voor een bank te gaan die zelf ook hoger is. Het wordt wel aangeraden om de bank dan tegen een wand te plaatsen. Wanneer je een bank wat verder van de muur af positioneert of wanneer je van plan bent de bank in het midden van de kamer te zetten is het een goed idee om te kiezen voor een bank met een lagere achterkant. Op deze manier voorkom je dat de kamer in verschillende delen wordt opgedeeld en blijft het een mooi geheel.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe verwerk je ronde en vierkante tafels in je huis?

2 Minuten lezen
De keuze tussen ronde en vierkante tafels gaat verder dan simpelweg esthetische voorkeuren; het beïnvloedt de dynamiek en functies van de ruimte….
Interieur

Bureau bestellen: De ultieme handleiding voor online aankopen

3 Minuten lezen
Een nieuw bureau bestellen kan een opwindende ervaring zijn, of je nu je thuiskantoor wilt upgraden, je studeerkamer opnieuw wilt inrichten of…
Interieur

Een georganiseerde kledingkast: tips voor de perfecte inrichting

2 Minuten lezen
Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je ochtendroutine te stroomlijnen en je garderobe te beheren, dan is het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *