NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Drie redenen om een PU gietvloer te nemen in huis

1 Minuten lezen

Er zijn drie goede redenen om een gietvloer keuken, gietvloer woonkamer en in andere ruimte in je huis te hebben. Voordat we die bespreken, gaan we eerst in op wat polyurethaan (PU) is en wat een PU gietvloer is.

Wat is polyurethaan

Polyurethaan is een belangrijk groep van polymeren met heel veel toepassingen. PU wordt gebruikt in onder meer de volgende vormen: als veerkrachten en buigzaam schuim, hardschuim, microcellulair schuim en elastomeer. Dus PU voor de vloer is slechts een toepassing van de zeer vele. Zonder dat je het weet, heb je er vaak contact mee en is het in voorwerpen verwerkt die je heel goed kent. Het is een zeer veelzijdig materiaal, en het is gietbaar!

Wat is een gietvloer

In het geval van een gietvloer wordt een materiaal op een vloer gegoten, dat daarop uithardt en zo een afwerklaag vormt. Naast PU, waar dit artikel betrekking op heeft, wordt ook wel gietbeton, een mengsel van PU en cement, epoxy en polymethylmethacrylaat (PMMA) gebruikt.

Drie redenen voor een PU gietvloer

Er zijn meer redenen voor een PU gietvloer, maar we beperken ons hier tot drie:

  • naadloos en vloeistofdicht, en is daardoor gemakkelijk schoon te maken
  • licht elastisch, zacht, geluiddempend en scheurt niet
  • een lange levensduur en is ook daarom een goede investering

Naadloos en vloeistofdicht, en is daardoor gemakkelijk schoon te maken

De vloer wordt gegoten en daarom blijven er geen kieren. Een vloeistof kan nergens intrekken en onder andere daardoor is de vloer goed en gemakkelijk schoon te maken. Dat is voor elke ruimte in huis wel handig, maar met name ook als gietvloer keuken, waar nog wel eens wat op de vloer valt.

Licht elastisch, scheurt niet, zacht en geluiddempend

Het PU dat voor een gietvloer wordt gebruikt, is licht elastisch en dat is handig als er wat beweging in de ondergrond kan zitten, zoals bij een houten vloer. Het scheurt daardoor ook niet. Omdat er wat elasticiteit in de vloer zit, is die zachter dan bijvoorbeeld van plavuizen. Dat is prettig bij een gietvloer woonkamer. Om dezelfde reden worden contactgeluiden gedempt en dat is prettig voor eventuele onderburen.

Een lange levensduur en is ook daarom een goede investering

Het is niet goedkoop om een PU-vloer te laten gieten. Maar een dergelijke vloer gaat heel lang mee en behoudt zo zijn waarde, en behoeft geen onderhoud.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe verwerk je ronde en vierkante tafels in je huis?

2 Minuten lezen
De keuze tussen ronde en vierkante tafels gaat verder dan simpelweg esthetische voorkeuren; het beïnvloedt de dynamiek en functies van de ruimte….
Interieur

Bureau bestellen: De ultieme handleiding voor online aankopen

3 Minuten lezen
Een nieuw bureau bestellen kan een opwindende ervaring zijn, of je nu je thuiskantoor wilt upgraden, je studeerkamer opnieuw wilt inrichten of…
Interieur

Een georganiseerde kledingkast: tips voor de perfecte inrichting

2 Minuten lezen
Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je ochtendroutine te stroomlijnen en je garderobe te beheren, dan is het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *