NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Simpele tips om kosten te besparen met een duurzame leefstijl

1 Minuten lezen

Duurzaam leven is je leefstijl aanpassen en zuiniger worden op je energie. Dit is niet altijd leuk, maar je kunt er wel flinke kosten mee besparen. In deze blog lees je enkele simpele tips die je kunt gebruiken om kosten te besparen en tegelijkertijd het milieu te verbeteren.

Pak vaker de fiets of ga wandelen

Je hebt vast weleens gehoord van de luchtvervuiling die komt door de uitlaatkleppen in auto’s. De auto’s vervuilen de lucht doordat ze hele hoge CO2-uitstoot hebben. Indien mogelijk kun je beter kiezen voor de fiets of te voet gaan. Als de supermarkt op vijf minuten rijden is kun je net zo makkelijk de fiets pakken. Naar je werk gaan kan ook op de fiets door ’s ochtends iets eerder op te staan. Werk je ver van huis, dan kun je altijd nog met het openbaar vervoer gaan, dit is alsnog beter voor het milieu.

Pas op met je stroom en gas gebruik

Onbedoeld gebruiken we vaak onnodig veel stroom of gas. De televisie, laptop en de lampen in huis kun je beter uitzetten als je ze niet nodig hebt. Ook korter douchen en niet meer in bad gaan bespaart veel energiekosten op de lange termijn.

Investeer in woningisolatie

Isolatiemateriaal laten aanleggen in je woning zorgt niet alleen voor extra wooncomfort, maar ook voor maandelijks lagere energiekosten. Het isolatiemateriaal is daarnaast milieuvriendelijk en zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van tocht en vochtschade. Wil je beter beveiligd zijn tegen inbrekers, dan moet je gaan voor raamisolatie, want dan ze kunnen ze die niet zomaar meer (geluidloos) openbreken.

Kies voor het milieu

Naast woningisolatie kun je ook investeren in een warmtepomp of in zonnepanelen. Beide opties verminderen de CO2-uitstoot van jouw woning enorm. Dit is goed nieuws voor het milieu, maar je kunt ook helpen door kleine dingen te doen zoals vaker de fiets pakken in plaats van de auto of korter douchen (tip gebruik een wekker). Ook minder producten kopen en vaker producten hergebruiken (niet zomaar weggooien) kan op de lange termijn veel geld besparen. Geld besparen en gelijktijdig het milieu verbeteren is echt een win-win situatie.

Gerelateerde berichten
Besparen

Is goedkoop internet thuis ook duurkoop?

2 Minuten lezen
In de zoektocht naar een geschikt internetabonnement kom je ongetwijfeld aantrekkelijke aanbiedingen tegen. “Supersnel internet voor een bodemprijs!” klinkt aanlokkelijk, maar is…
Besparen

Op deze manieren kan jij het milieu helpen

1 Minuten lezen
Wist je dat een warmtepomp een duurzaam alternatief is voor een cv-ketel op gas? Een warmtepomp is dus één van de manieren…
Besparen

Vaste lasten verlagen doet u met behulp van Providers.nl

1 Minuten lezen
Vindt u uw huidige vaste lasten aan de hoge kant? U kunt gelukkig wat aan de maandelijkse kosten van uw woning doen….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *