NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Hoe voorkom je dat inbrekers het nogmaals proberen?

2 Minuten lezen
inbreker gebroken glas

Inbrekers zijn slim en houden allerlei gegevens bij. Inbrekers zijn actief op social media en kijken naar kwetsbare woningen om in te breken. Hebben ze alleen eens bij jou ingebroken, dan kan het zomaar zijn dat ze het nog een keer gaan proberen. Als je vermoedt dat je sleutels zijn gestolen laat dan direct je sloten vervangen. In deze blog geef ik je enkele ideeën om jezelf daar beter tegen te gaan beschermen.

Achterhaal de oorzaak van het probleem

Belangrijk is om na te gaan waar het fout is gegaan bij de eerste inbraak. Tuurlijk inbrekers zijn goed in hun werk, maar ze maken ook gebruik van kansen die zich voordoen. Hoe zijn ze binnengekomen? Wat hebben ze mee kunnen nemen? Hoe is dit de volgende keer te voorkomen? In de volgende alinea’s zal ik enkele maatregelen voorstellen die je zou kunnen overwegen om je woning beter te beschermen tegen inbrekers. Misschien zit hier wel de oplossing tussen om een herhaalinbraak te voorkomen.

Betere sloten voor goede vergrendeling

Heb je oude sloten of sloten van mindere kwaliteit dan hebben inbrekers hier waarschijnlijk geen moeite mee. Inbrekers trappen vaak de deur in en dus kun je beter een veiligheidsslot aan laten brengen op kniehoogte en één op ooghoogte. Naast voor- en achterdeur is het ook belangrijk om alle ramen goed te laten vergrendelen door een slotenmaker. De meeste slotenmakers maken gebruik van duurzame sloten met een kwaliteitsstempel. Dit garandeert de kwaliteit, omdat die sloten goed getest zijn. 

Een alarm of een automatische lamp

Om inbrekers weg te jagen kun je een alarmsysteem laten installeren. Dit alarm kan je wakker maken, waardoor je direct de politie kunt informeren. Buren en de inbrekers zelf schrikken ook van dit alarm en zo verklein je de kans op diefstal. De inbrekers wegjagen kan ook door middel van een automatische lamp, omdat inbrekers onopvallend willen blijven, zullen ze waarschijnlijk ervoor kiezen om hun biezen te pakken of het bij een andere woning (zonder lamp) te proberen.

Beveiliging camera’s

Een alarmsysteem of een automatische lamp kunnen de inbrekers afschrikken en dit geldt ook voor camera’s. Hang camera’s op of een bordje waarop staat dat er camera’s hangen. Inbrekers willen dit risico niet graag nemen. Ook een bordje van een waakhond kan helpen. Inbrekers zullen liever voor een andere woning gaan en alle risico’s vermijden.

Preventiemaatregelen

Je kunt nog zoveel preventiemaatregelen nemen, maar zekerheid heb je nooit. Inbrekers zijn sluw en vaak goed voorbereid. De kans verklein je echter wel met de bovenstaand maatregelen. Mijn favoriete maatregel is toch de sloten voor je woning. Laat je duurzame sloten aanbrengen dat verhoogt dit ook nog de waarde van jouw woning. In mijn ogen, de beste investering die je kunt doen om een herhaling (inbraak) te voorkomen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Hoe houden uw sloten het uit tegen een breekijzer?

5 Minuten lezen
Heb je ooit een dief gezien die van die lange, gebogen gereedschappen gebruikt die ze “klauwen” noemen om in te breken in…
Beveiliging

Inbraak voorkomen tijdens de vakantieperiode

2 Minuten lezen
We gaan weer richting de vakantieperiodes en of je nu op zomervakantie gaat of vaker weg bent van huis door het mooie…
Beveiliging

Beveilig je woning en verklein de kans op inbraakdiefstal

2 Minuten lezen
Ook in Nederland hebben we veel te maken met inbrekers. De aantallen lopen de laatste jaren af, maar zijn nog steeds enorm…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *