NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Zo sluit jij een hypotheek af voor je nieuwe huis

2 Minuten lezen

Veel mensen die een eerste eigen huis gaan kopen weten van te voren niet precies hoe het proces van een hypotheek afsluiten nou precies verloopt. En dat is niet slim, want wanneer je wel weet hoe alles in zijn gang gaat  kun je alles een stuk sneller doorlopen en eerder in een nieuw huis wonen. Daarbij zal je niet voor onverwachte verrassingen kunnen te komen staan. In dit artikel lees je hoe je een hypotheek moet afsluiten.

Bereken je hypotheek

Bij het zoeken naar een huis moet je natuurlijk wel weten hoe veel je ongeveer te besteden hebt aan een huis. En dit is heel lastig om te weten als je niet weet hoe groot de hypotheek is die je kan krijgen. Daarom moet je eerst gaan bereken hoe hoog de maximale hypotheek is die jij met jouw financiële situatie kan krijgen. Je kan thuis met verschillende hulpmiddelen op internet je maximale hypotheek berekenen. Maar om een betere inschatting te kunnen maken van je maximale hypotheek kun je beter een onafhankelijke hypotheekadviseur inschakelen.

Zoek naar een potentiële hypotheek  

Nu je weet hoe hoog de hypotheek die je kan afsluiten maximaal is kan je op zoek gaan naar een hypotheekaanbod van een hypotheekverstrekker die hierbij past. Dan kan je al na gaan denken over de verhuizing met hulp van bijvoorbeeld Verhuisbedrijf Gouda. Je kan een hypotheek bij iedere bank kiezen, je hoeft niet voor een hypotheek te gaan bij de bank waar jij bij zit of door geadviseerd wordt. Zoek zelf online of met hulp van een adviseur naar een potentiële hypotheek die de beste voorwaarde heeft voor jouw situatie.

Tijd voor het zoeken van een woning

Nu je een potentiële hypotheek op het oog hebt, waar jij voor in aanmerking komt, kan je echt gaan beginnen met de huizenjacht. Je kan nu huizen gaan bezichtigen met of zonder een makelaar. Na een tijdje zal je een bod uit gaan brengen op een huis wat je graag wilt. als je bod wordt geaccepteerd kan je de volgende stap gaan zetten wat betreft het afsluiten van de hypotheek. Een van de dingen die je daarvoor moet doen is een officiële taxatie van je toekomstige huis. Je kan niet een hogere hypotheek krijgen dan de waarde van het huis. Houd er ook rekening mee waar je nieuwe woning gelegen is. Je hebt misschien Verhuislift huren Den Haag nodig indien je veel grote meubels hebt die naar een haast onbegaanbare plek verhuisd moeten worden.

De offertes aanvragen en ondertekenen

Als je bod op een huis geaccepteerd is moet je zo snel mogelijk een hypotheekadviseur inschakelen als je dat nog niet gedaan had. Je gaat aan de hypotheekadviseur al de benodigde documenten sturen voor een offerte aanvraag bij de hypotheek die je had uitgekozen. Als al je documenten in orde zijn krijg je een eerste hypotheek offerte opgestuurd met onder andere de hypotheeksom en een renteaanbod. Als je akkoord hiermee akkoord teken je de offerte. Vervolgens krijg je een bindende offerte met de details en als je die tekent heb je een  officiële verbintenis. 

De hypotheek afsluiten

Wanneer je een bindende offerte getekend hebt ga je naar de afronding en het officieel afsluiten van de offerte. Hierbij worden al je documenten verstuurd naar de notaris. Die op zijn beurt de puntjes op de i zet voor de leveringsakte voor je nieuwe huis en de hypotheekakte. Dan volgt de grote dag bij de notaris waarbij je de aktes tekent en daarmee eigenaar wordt van het huis en een hypotheek. 

Hopelijk heeft dit artikel je inzicht gegeven in hoe het afsluiten van een hypotheek verloopt. Veel succes met je eigen hypotheek afsluiten!

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Een Kijkje Achter de Schermen: Werken bij een Woningcorporatie

2 Minuten lezen
De sleutel tot betaalbaar en kwalitatief wonen. Woningcorporaties spelen een cruciale rol in de Nederlandse samenleving door betaalbare huisvesting te bieden aan…
Vastgoed

De makelaar: jouw gids naar het perfecte koophuis

2 Minuten lezen
Als je op zoek bent naar een nieuw huis, kan het proces overweldigend zijn. er zijn zoveel factoren om rekening mee te…
Vastgoed

Hoe je de beste locatie vindt voor je bedrijf

1 Minuten lezen
Wellicht is het tijd om het kiezen van een bedrijfsruimte bovenaan de takenlijst te plaatsen. Voor businesses die klanten proberen te lokken…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *