NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Ultimaker voor elk soort filament

2 Minuten lezen
Ultimaker printer

Een kernwoord dat van toepassing is op alle 3D printers van Ultimaker, is flexibiliteit. De fabrikant heeft er altijd al op toegezien dat er veel verschillende mogelijkheden met de printers worden geboden. Dat is onder andere te zien op het vlak van het materiaalgebruik. De modellen die momenteel op de markt worden gebracht, bieden weer nieuwe mogelijkheden. Dat komt bijvoorbeeld doordat de engineering materialen ook zijn doorgedrongen. Dit zijn de meer harde materialen die te gebruiken zijn voor afwijkende opdrachten met de printers. Het is aantrekkelijk om dit verder te verkennen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

De mogelijkheden beter bekijken

Het interessante aan de printers van Ultimaker is dat ze voortdurend nieuwe mogelijkheden bieden. Dat kan op allerlei vlakken het geval zijn. Denk bijvoorbeeld aan de wijze waarop tegenwoordig met filament wordt omgegaan. In de moderne modellen zijn flowsensors opgenomen die ook nog eens heel scherp zijn afgesteld. Daardoor is heel gericht te werken en is de kostprijs voor materiaal verder naar beneden te brengen. Dit komt dan samen met de steeds betere mogelijkheden om verschillende soorten filament te gebruiken. Dit maakt het mogelijk allerlei eindproducten te maken met dezelfde printer. Dit maakt breed gebruik goed mogelijk.

Andere soorten materialen gebruiken

Ultimaker is ook een merk dat bekend staat om de wijze waarop het de gebruikers tegemoetkomt. Denk dan ook aan de wijze waarop naar materiaalgebruik wordt gekeken. Er zijn steeds weer nieuwe opties die de moeite waard zijn. Dat gaat overigens niet ten koste van de klassieke soorten filament. Enerzijds zijn ABS en PLA nog net zo goed bruikbaar als een nieuw materiaal zoals het versterkte Tough PLA. Het is daardoor ook mogelijk om dezelfde printer op verschillende manieren in te zetten. De flexibiliteit verhoogt de aantrekkelijkheid van de printer alleen maar verder. Dit is zeer interessant.

Zelf een idee vormen

Zelf een idee vormen
De 3D printer neemt steeds vaker een plek in, in de levens van allerlei soorten mensen. Het gaat lang niet meer uitsluitend om zakelijk gebruik. Juist door de ontwikkelingen en de innovaties in bijvoorbeeld de modellen van Ultimaker, is het gebruik van de 3D printer alleen maar meer in trek geraakt. Denk bijvoorbeeld ook aan toepassingen voor hobby’s. Of denk aan de wijze waarop ermee te ontwerpen is. Dit maakt het wel heel leuk om ermee te willen experimenteren. De flexibiliteit van deze specifieke modellen maakt het ook alleen maar nog aantrekkelijker om ermee te willen gaan werken.

Ultimaker kopen? Dan bezoek de website van Meer3D!

Gerelateerde berichten
Huis

Goed schoorsteenonderhoud

2 Minuten lezen
Om de schoorsteen te laten roken is het belangrijk dat dit gecontroleerd gaat. Hiervoor is het slim om de schoorsteenveger regelmatig langs…
Huis

Dit zijn de grootste voordelen van online eten bestellen

2 Minuten lezen
We hebben allemaal wel van die dagen waarop we weinig zin hebben om te koken. Na een lange werkdag wil je soms…
Huis

Donkere houten vloer leggen

2 Minuten lezen
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer dan kun je natuurlijk verschillende keuzes maken, je gaat voor een gietvloer of…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

20 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.