NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Waarom heb je kale plekken in je grasveld en hoe los je het op?

2 Minuten lezen
grasveld tuin

Je hebt altijd een mooi groen grasveld gehad , maar de laatste tijd bespeur je steeds meer kale plekken in je gazon. Dat is natuurlijk niet leuk en je stoort je er ook aan. Dat is logisch, want je wilt natuurlijk je strakke gazon behouden en het niet langzaam zien veranderen in een zielig veldje met dorre en kale plekken. Maar waar komen nu die plekken vandaan en hoe ga je de strijd aan tegen kale plekken in je gras? Dit zijn een aantal aanleidingen met daarbij hun bijbehorende oplossing om je grasveld snel weer mooi, gezond en groen te krijgen.

Emelten in je gazon

Komen er ineens vreemde geelachtige plekken in je grasveld en zie je ook veel vogels op je grasveld hun buikjes rond eten? Dan kun je er vanuit gaan dat je last hebt van emelten in je grasveld. Wat zijn emelten? Dit zijn de larven van een langpootmug. Deze mug heeft jouw gazon uitgekozen om haar eitjes in te leggen en één mugje kan met gemak wel 400 eitjes leggen. Als al die eitjes uitkomen, dan kun je wel spreken van een emelten plaag waar je zeker niet op zit te wachten. Om er zeker van te zijn dat het om emelten gaat, kun je een eenvoudig controle uitvoeren. Als het een regenachtige nacht is, zie je de emelten namelijk uit de grond komen. Ben je er zeker van dat het om emelten gaat, dan kun je ze bestrijden op een biologische manier door kleine aaltjes in je grasveld te stoppen. De aaltjes zullen zich te goed doen aan de larven en heb je een natuurlijke oplossing ingezet voor het emelten-probleem. Toch liever met bestrijdingsmiddelen aan de slag? Roep dan de hulp in van een deskundige, want die weet precies wat de juiste behandeling is bij de bestrijding van emelten. Als je gazon emelten-vrij is, zul je nog wel je kale plekken moeten herstellen door graszaad te zaaien.

Geen goed onderhoud

Een veel gemaakte “fout” is het niet goed onderhouden van je gazon. Als je je grasveld bijvoorbeeld op de verkeerde manier bemest, teveel of te weinig water geeft of het maaien verwaarloost, dan vraag je bijna om slechte plekken in je grasveld. Het beste wat je kunt doen, is de aangetaste delen om te spitten en de graswortels die omhoog komen eruit te halen om vervolgens de lege plekken weer te voorzien met graszaad.

Mol-alert!

Heb je mollen in je tuin? Dan weet je zeker dat ze je grasveld er niet mooier op gaan maken. Het enige wat je kunt doen is de mollen bestrijden met speciale vallen voor de mol of het op een wat diervriendelijke manier door de keizerskroon plant te planten die een vervelende geur afgeeft voor mollen of een speciaal trilapparaatje te plaatsen die mollen verjaagd met geluid. Zijn de mollen weg? Herstel je grasveld dan met graszoden of door graszaad te zaaien.

Bron: https://www.tuinengras.nl/blogs/gras-bijzaaien

Gerelateerde berichten
Tuin

De voordelen van een glijbaan kopen voor je kind

2 Minuten lezen
Wanneer je een grote achtertuin hebt is het een goed idee om een glijbaan te kopen voor je kind. Dit is niet…
Tuin

GEP Regenwater en duurzaam leven: Ook jij kan dit!

1 Minuten lezen
Dit artikel is geschreven om inzichten te geven in hoe GEP Regenwater kan helpen om duurzaam te leven en jouw woning duurzaam…
Tuin

Hier moet u op letten bij het aanschaffen van een balkonhekwerk

1 Minuten lezen
Voor het plaatsen van een hekwerk moet u rekening houden met bepaalde regels die gelden. Deze regels zijn namelijk opgesteld zodat valgevaar…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *