NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Op deze manieren kan jij het milieu helpen

1 Minuten lezen

Wist je dat een warmtepomp een duurzaam alternatief is voor een cv-ketel op gas? Een warmtepomp is dus één van de manieren hoe je het milieu kunt helpen, want door die verandering ga je geen CO2 meer uitstoten. In deze blog geef ik je nog enkele manieren hoe je duurzamer kunt gaan wonen.

Minder energie verspillen

Duurzamer leven betekent dat je jouw levensstijl moet gaan veranderen. Je gaat letten op wat je wel en niet gebruikt en probeert zo minder energie te verspillen. Douche je normaal lang dan kun je nu een wekkertje zetten en bijvoorbeeld maximaal vijf minuten douchen. Elektronische apparaten laat je alleen aanstaan als je ze gebruikt en stekkers haal je er ook uit. Dit lijkt allemaal vrij logisch, maar als je erop gaat letten zul je zien dat dit zeker niet altijd gebeurd. Ook buiten de deur kunnen we dingen doen om het milieu te verbeteren. Zo kun je ervoor kiezen om vaker de fiets te pakken i.p.v. de auto, zeker als de afstand niet zo ver is.

Investeren in een duurzamere woning

Mocht je willen gaan verbouwen kijk dan eens naar de mogelijkheden om je huis te laten isoleren. Isolatie heeft meerdere voordelen, want je huis wordt aangenamer om in te wonen (heerlijk binnenklimaat), je woningwaarde stijgt en je gaat vrijwel direct kosten besparen op je energierekening. Andere opties zijn zonnepanelen die je steeds vaker ziet op de daken van woningen en een warmtepomp als alternatief voor de cv-ketel op gas. Beide opties maken gebruik van groene energie, want de energie wordt dan opgewekt door natuurlijke en onuitputbare bronnen. 

Kies voor groene energie

Wil je echt wat gaan betekenen dan moet je naar de opties gaan waarbij je groene energie gebruikt. Een voordeel is dat de overheid dit ook wilt en dat je hoge subsidies kunt krijgen. Een ander voordeel is dat je energielabel van je woning omhoog kan gaan en dat je woning daardoor een stuk meer waard is. Maar het gene wat je sowieso kunt doen is proberen om minder energie te gaan verspillen. Investering in een duurzamere woning is niet voor iedereen weggelegd, maar is op de lange termijn zeker ook vanuit financieel oogpunt heel interessant. Ik zou zeggen kijk goed naar de opties en kies voor duurzaamheid.

Gerelateerde berichten
Besparen

Simpele tips om kosten te besparen met een duurzame leefstijl

1 Minuten lezen
Duurzaam leven is je leefstijl aanpassen en zuiniger worden op je energie. Dit is niet altijd leuk, maar je kunt er wel…
Besparen

Vaste lasten verlagen doet u met behulp van Providers.nl

1 Minuten lezen
Vindt u uw huidige vaste lasten aan de hoge kant? U kunt gelukkig wat aan de maandelijkse kosten van uw woning doen….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *