NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

De vele opties als je jouw huis gaat laten isoleren

1 Minuten lezen
huis isolatie

Wist je dat de overheid veel subsidie geeft over isolatie verbouwingen?

Een goed geïsoleerd huis heeft meerdere voordelen. Je gaat comfortabeler wonen en op de lange termijn ga je veel energie besparen en dus ook kosten besparen. In deze blog ga ik enkele voorbeelden van woningisolatie benoemen. Door een betere isolatie hoef je de kachels van Blue Solid niet zo hoog te zetten.

Vloer- en bodemisolatie

Dit is één van mijn favoriete opties, want ik heb echt een hekel aan koude voeten. Met vloerisolatie zul je hier geen last meer van hebben, want de vloer zal enkele graden warmer aanvoelen. Hierdoor verbruik je minder energie en ga je dus geld besparen.

Dakisolatie

Dakisolatie kan worden gedaan van buitenaf of binnenuit, dat verschilt per dak (plat of schuin dak bijvoorbeeld). Met een geïsoleerd dak kunt u flink gaan besparen. Een andere optie voor uw dak, zijn zonnepanelen. Zonne-energie door zonnepanelen is enorm populair geworden in Nederland, in bijna elke straat zie je wel een woning met zonnepanelen.

Muurisolatie

De muren kunt u ook laten isoleren en er is ook een andere vorm die spouwmuurisolatie heet. Hierbij vullen ze de ruimte tussen de buiten en binnenmuur met isolatiemateriaal. Het voordeel hiervan is dat je huis lekker warm zal zijn. 

Kieren dichten

Deze vorm van isolatie zal minder duur zijn, maar kan toch al verschillen maken. Hierdoor zul je minder last hebben van tocht, want een tochtstrip plakt deze openingen dan dicht. Ook zou je HR++ glas kunnen aanschaffen voor jouw woning. De warmte blijft dan lekker binnen!

Subsidies en een beter milieu

Naast de bovenstaande opties zijn er nog verschillende andere manieren om je huis goed te laten isoleren en te verduurzamen. Ik zou persoonlijk deze verbouwingen altijd uitbesteden aan een goed isolatiebedrijf. De investeringen zijn niet goedkoop, maar je kunt er wel subsidies op krijgen en flink energie besparen. Op de lange termijn zou je dus geld kunnen besparen en op de woningmarkt zijn duurzame woning erg in trek. Hopelijk weet u na het lezen van deze blog al iets meer over de verschillende isolatiemogelijkheden en waarom je het zou overwegen.

Gerelateerde berichten
Klussen

Wat doen bouwprofessionals?

2 Minuten lezen
In de dynamische wereld van de bouw is de kwaliteit en afwerking van vloeren een essentieel onderdeel dat vaak over het hoofd…
Klussen

CV-ketel installatie

2 Minuten lezen
Een cv-ketel is een apparaat dat zorgt voor verwarming en warm water in een gebouw. Cv-ketels werken meestal op gas, maar er…
Klussen

Funderingsherstel voor bouwprojecten

2 Minuten lezen
Funderingsherstel is een belangrijk onderdeel van de bouwsector en verwijst naar het herstellen van de fundering van een gebouw om het structureel…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *