NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Duurzaam

Voordelen van je huis duurzaam maken

1 Minuten lezen
duurzaam huis voordelen

Wist je dat we de CO2-uitstoot moeten gaan verminderen om het milieu te verbeteren?

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun huis goed te laten isoleren. De investering kunnen flink oplopen, maar het heeft ook vele voordelen en daar ga ik het in deze blog over hebben.

Goed voor het milieu

Mijn ouders kozen ervoor om hun woning te laten isoleren, omdat ze mee willen dragen aan een beter milieu. Gasloos wonen is tegenwoordig bijvoorbeeld mogelijk en daardoor hoef je geen CO2 meer uit te stoten. Grijze energie is niet goed voor onze planeet en dus moeten we zo langzamerhand allemaal overgaan stappen op groene energie. Een van de oplossingen is elektrisch gaan rijden, met een laadpaal thuis.

Comfort in huis gaat omhoog

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor enorm veel wooncomfort, want de huistemperatuur (het binnenklimaat) zal altijd heel aangenaam zijn. Door de werkzaamheden zal warmte beter binnen blijven en tocht juist meer buiten de deur blijven. Het zal nooit nodig zijn om binnen een warme trui te dragen, omdat het koud is. Genieten dus!

Energiekosten besparen

Nadat de investeringen gedaan zijn, kan je gaan genieten van lagere energiekosten. Eén van de beste opties is misschien wel kiezen voor zonnepanelen. Deze investering is er makkelijk uit te halen en gaat lang mee. Na een aantal jaren kun je dus heerlijk gaan genieten van “gratis” zonne-energie. Daarnaast kan de juiste verlichting al heel wat kosten schelen.

Woningwaarde gaat omhoog

Je woningwaarde gaat omhoog als je overstapt op groene stroom. Je kunt zelfs een andere energielabel krijgen. Deze label zorgt ervoor dat jouw woning bij een eventuele verkoop (in de toekomst bijvoorbeeld) meer waard is. De overheid zet niet voor niks zoveel subsidies in bij duurzame investeringen.

Super veel voordelen

De conclusie van deze blog is dus eigenlijk dat duurzaam wonen enorm veel voordelen met zich meebrengt. Je woningwaarde gaat omhoog, je gaat energie besparen en je comfort in huis is zeer hoog. Hiernaast doe je dus nog hele goede zaken voor het milieu, misschien wel het belangrijkste voordeel. Ik zou zeggen denk er eens goed over na en heb je het vermogen om te investeren, kies dan verstandig.

Gerelateerde berichten
Duurzaam

Duurzaam wonen: hoe energiezuinig leven bijdraagt aan gezondheid en milieu

2 Minuten lezen
In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, is het noodzakelijk om na te denken over hoe we onze woningen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *