NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Hoe vind je een goede schilder?

1 Minuten lezen
Meerdere kleuren verf op hout

Als je 2 linkerhanden hebt en je wilt je schilderwerk laten uitbesteden is dit natuurlijk niet de enige beslissing die je moet nemen. Je moet ook op zoek gaan naar een goede schilder. Je kunt Google en bijvoorbeeld uitkomen bij WAM groep. Dan is de keuze snel gemaakt. Hier volgen nog enkele tips waar je op kunt letten.

Kijk en vraag

Doe navraag bij je vrienden of bekenden over de ervaringen die zij hebben. Als je een busje in je straat ziet staan van een schilder of behanger bel dan eventjes aan bij degene waar de klus wordt uitgevoerd en doe navraag over de ervaringen. Als je op goede voet staat met deze buurman kan je ook altijd even vragen of je het eindresultaat mag zien.

Internet

Je kunt ook bedrijven of vaklieden vinden op internet. Ook zijn er sites waarop jij je klus kunt aanbieden of waar je zelf een schilder op kunt zoeken. Er zijn ook websites waarop vrijwilligers zichzelf aanbieden om een klusje te klaren. Dit is handig als je een kleiner schildersklusje hebt die je zelf niet kunt doen.

Branchevereniging

Wanneer je een bedrijf inhuurt die lid is van een branchevereniging heeft voordelen. Een van die voordelen is dat de algemene voorwaarden afgestemd zijn op de consumentenbond en er is aansluiting bij De Geschillencommissie.

Offertes

Onderzoek heeft uitgewezen dat er een groot prijsverschil kan zitten tussen vaklieden die dezelfde diensten aanbieden. Het is verstandig om minimaal 3 offertes aan te vragen vanwege het prijsverschil en omdat ieder bedrijf natuurlijk een andere aanpak hanteert.

Belangrijk is dat je zo concreet mogelijk beschrijft wat er moet gebeuren. Denk hierbij aan de afmetingen, afwerking, materiaalkeuze ect. Als je een reële offerte wilt kun je beter de vakmensen langs laten komen. Vraag naar welk tarief ze hanteren, tijdsbesteding en hoeveel de gehele klus gaat kosten. Achteraf mag een vaste prijs niet verhoogd worden. Als er een richtprijs is afgesproken mag het op de afrekening 10% hoger zijn. Als je akkoord bent gegaan met een hogere prijs is dit natuurlijk een ander verhaal. En als laatste, wees gewaarschuwd om goed op te passen bij een prijs ‘in regie’. In dit geval worden de uren die gewerkt zijn, materialen die gebruikt zijn en rekeningen van derde achteraf opgeteld bij de prijs.

Gerelateerde berichten
Klussen

Wat doen bouwprofessionals?

2 Minuten lezen
In de dynamische wereld van de bouw is de kwaliteit en afwerking van vloeren een essentieel onderdeel dat vaak over het hoofd…
Klussen

CV-ketel installatie

2 Minuten lezen
Een cv-ketel is een apparaat dat zorgt voor verwarming en warm water in een gebouw. Cv-ketels werken meestal op gas, maar er…
Klussen

Funderingsherstel voor bouwprojecten

2 Minuten lezen
Funderingsherstel is een belangrijk onderdeel van de bouwsector en verwijst naar het herstellen van de fundering van een gebouw om het structureel…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *