NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Beveilig je woning en verklein de kans op inbraakdiefstal

2 Minuten lezen

Ook in Nederland hebben we veel te maken met inbrekers. De aantallen lopen de laatste jaren af, maar zijn nog steeds enorm hoog. Het is daarom verstandig om de kans op inbraakdiefstal bij jouw woning te verkleinen. Hoe je dat doet lees je in deze blog!

Laat niet weten dat je op vakantie bent

In de zomer zijn er altijd extra veel inbraken en dat komt, omdat mensen dan (massaal) op vakantie gaan. Het is aan te raden om voorzichtig te zijn met het delen van vakantie informatie via social media platformen. Inbrekers houden ook Facebook en Instagram in de gaten, dus je kunt beter vakantiefoto’s delen als je weer terug bent en dat er dan bij zetten. Ben je op vakantie of een paar dagen weg, vraag dan buren of ze wat dingen voor je kunnen doen. De post opruimen, wat lampjes aanzetten en bijvoorbeeld de auto voor de deur zetten kan ervoor zorgen dat inbrekers niet door hebben dat je op vakantie bent.

Een alarm, nachtlamp of camerabeelden

Om je woning extra te beveiligen kun je investeren in een alarmsysteem, een (automatische) nachtlamp of camera’s. Tevens kan je dergelijke veiligheidsoverwegingen overlaten aan VvE Amstelveen. Dit bedrijf kan je helpen met het algemene beheer van huizen, bedrijfsgebouwen en andere type panden. Met deze opties kun je inbrekers afschrikken, want inbrekers willen niet opvallen. Als het alarm afgaat zullen inbrekers hoogstwaarschijnlijk zo snel mogelijk willen vertrekken, als waardevolle spullen op tafel of op het aanrecht liggen zullen ze die nog meenemen, dus berg je waardevolle spullen goed op. Het nadeel van deze drie opties is dat inbrekers niet altijd schrikken van deze opties, omdat de politie bijna nooit op tijd aanwezig kan zijn. Zelf de confrontatie aangaan met inbrekers is niet verstandig, want ze kunnen gewapend en gevaarlijk zijn, bel daarom altijd direct de politie.

Veiligheidssloten

Een woning met goede sloten maakt het enorm lastig voor inbrekers. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met een goede slotenmaker, omdat de veiligheidssloten van een slotenmaker voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Heb je geen goede sloten dan ben je kwetsbaar voor inbrekers, want die gebruiken gereedschap en slimme inbreekmethodes. Laat ook nooit je deuren en ramen open beneden, want anders is het heel gemakkelijk voor inbrekers om naar binnen te sluipen!

Voorkom herhaling

Als je dit leest nadat er bij jouw woning is ingebroken, dan is het belangrijk dat je herhaling in de toekomst gaat voorkomen. Hiervoor is het handig om een slotenmaker te bellen, die kan de schade van de inbraak herstellen en nieuwe sloten aanbrengen. Met deze sloten ben je het beste beveiligd tegen inbraken.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Hoe houden uw sloten het uit tegen een breekijzer?

5 Minuten lezen
Heb je ooit een dief gezien die van die lange, gebogen gereedschappen gebruikt die ze “klauwen” noemen om in te breken in…
Beveiliging

Inbraak voorkomen tijdens de vakantieperiode

2 Minuten lezen
We gaan weer richting de vakantieperiodes en of je nu op zomervakantie gaat of vaker weg bent van huis door het mooie…
Beveiliging

Hoe voorkom je dat inbrekers het nogmaals proberen?

2 Minuten lezen
Inbrekers zijn slim en houden allerlei gegevens bij. Inbrekers zijn actief op social media en kijken naar kwetsbare woningen om in te…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *